Espectacles

Després de tot [link]

Acrometria

El meu nom és Hor

Després de tot

Fitxa artística

· A l’escena: Benet Jofre, Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Anna Pascual
· Dramatúrgia: Benet Jofre, Wanja Kahlert, Adrià Montaña, Anna Pascual
i Rolando San Martín.
· [Mise en scène]: Rolando San Martín.
· Instal·lació/Creació de so i llum: PSIRC
· Fotografia: Francis Rodor i Julián Waisbord
· Producció tècnica: Benet Jofre i Wanja Kahlert
· Producció: Berta Pascual, Anna Pascual i Adreà Montaña

Sinopsi

El nou projecte artístic de la companyia explora el gènere literari de sagues i ofereix un format escènic anàleg. Fa un treball exhaustiu i contemporani sobre la dramatúrgia del circ, situant-lo com un dels principals centres de recerca, jugant amb diferents llenguatges escènics i explorant-ne capacitat narrativa.

Al cap i a la fi, una tragicomèdia que imagina un futur des del qual podem mireu i llegiu el nostre present. Proposem la hipòtesi que els personatges de l’obra són els artistes de la Psirc empresa pròpia, que viu amb la família i la comunitat en un pantà. L’espai escènic, que és el mateix a cada habitació, està dissenyat als afores de qualsevol civilització; un paisatge en extinció que Google probablement situa al final del món, on la vida es redissenya cada dia.

El pantà és la metàfora d’aquest territori exòtic i liminal, un llindar entre allò que és passat i el que vindrà, un territori on hi ha històries relacionades l’humà. Al cap i a la fi parla de la quotidianitat de les existències concebudes a partir del marge.

La saga consta de cinc espectacles de diferents formats, tots interpretats en directe. El conjunt de les seves històries, que constitueixen l’arc final de la dramatúrgia, és compost de quatre episodis i culmina amb l’obra titulada Al cap i a la fi, la pel·lícula.

Els EPISODIS són peces independents d’uns 50 minuts, sense ordre cronològicament, concebuda com a spin-off de l’obra titulada Després de tot, la pel·lícula. Aquests episodis s’endinsen en cada personatge per explorar la seva dimensió tràgic i mitològic. Se centren en cadascun dels personatges principals de la saga, intentant esbrinar qui són aquestes persones, quin és el seu passat, què sembla on viuen, què fan, què els preocupa a la present, quin serà el seu futur…

Després de tot, la pel·lícula no és una pel·lícula. No és una pel·lícula, és un directe i en gran format. És el nucli narratiu de la saga, que connecta totes les històries breu després de tot. Té una durada aproximada de 75 minuts i requereix la participació de extres de fora de l’empresa per explicar la creació de la comunitat i la seva evolució.

Quin gest faries si fossis l’últim ésser humà a la cara del terra?

EPISODI 1
De quan Zeus es va fer vegà, el malsón de la mort i les mosques salvatges

Zeus va robar un ou de cigonya blanca per fer una truita de quinoa. El comunitat d’activistes europeus amb seu a les zones humides del regió, malgrat la seva fam i la desnutrició visible, va condemnar el vandalisme com a atac naturalesa.

Benet, també conegut com Zeus, un expert en destrals conegut en el món intel·lectual per el seu famós cinema itinerant d’estiu anomenat Cinemas Zeus, és un creador de cinema experimental turmentat per culpa i por a la pèrdua. Això vespre comença la temporada d’estiu des cinema, Zeus necessita el comunitat el perdoni a tota costa el vol dels ous de cigonya.

Per animar a tota la comunitat veniu, els va convidar a assistir a una projecció especial de l’únic exemplar Món del cinema original Mary poppins. El seu tarannà artístic el farà aprofita per lliscar la seva darrer curtmetratge de l’autor i mostrar al públic que encara és un gran llançador de destrals en impactar-lo amb l’estrena mundial seva nombre de Mosques salvatges.

EPISODI 2
De quan Alexa, la seva roba d'Humana i el número de ventriloquia

Wanja va començar a parlar als 12 anys anys, ningú no ha dubtat mai de la seva intel·ligència i sempre hi havia esperança que algun dia ho aconseguiria. Però ningú No em podia imaginar que ho faria per la a través de la seva nina preferida: un nadó d’origen africà anomenat Teté.

Des de ben petits ho vam saber tot el que va recollir Wanja arxivar en secret imatges de millors ventrílocs del món, però ell mai no va ser bo, ho era fins i tot molt dolent, i fins i tot nen, seu els llavis es van moure quan li va parlar a través de Tete. Almenys ell finalment va aconseguir parlar com un poeta. Seva els pares i el seu germà Prometeu ho saben
que vol ser ella, habitar l’existència amb la seva ànima femenina i anar a Silicon Valley per tenir èxit espectacle de ventriloquia de Teté i el cigonya.

Wanja és impulsada per un desig estrany d’alienació, un desig de renúncia fins i tot donar-se plenament a a conjunt exòtic i diví liderat per la l’entitat tecnològica més antiga del planeta: Alexa

EPISODI 3
De quan Artemisa i el leviatà del pantà

Anna i el seu company de vida Benet, el creador de Cinemes Zeus, després de participar en la major part dels revoltes socials del segle XXI, i cansat de la triomf de la civilització, van decidir aixecar la seva dos nens entre els pantans, els insectes, el serps i plagues de tota mena. Ells tenen sempre preferia que els seus fills fossin assassinats per a mofeta en lloc de seguir patint a qualsevol pèrdua de contacte amb la realitat.

Artemis fa temps que ha deixat de caçar. Com com a mare, necessita urgentment trobar-la força de la deessa. Ara que els seus fills Wanja i L’Adrià és jove i ha après a llepar les gotes d’aigua dels primers brots del dia, Anna planeja abandonar la comunitat i els jardins de permacultura.

Ella no sap si aquest vespre, sota la mirada ferma de la espectadors, ella tindrà la força per lluitar contra el Leviatà que li perfora l’ànima i la persegueix sota les tèrboles aigües del pantà.

EPISODI 4
De quan Prometeu, els bitcoins i el martell de la mort

Prometeu va rebre un càstig agònic i dolorosa per desafiar els déus i els naturalesa. Encadenat, cada dia de la seva vida eterna, una àguila es menjarà el seu fetge, que tornarà a créixer per per tornar a ser devorat.

El Foc Diví, una substància per al seu ús terapèutic fet a partir de plantes psicotròpics i medicaments, el millor secret guardat de Benet, també conegut com Zeus, va ser robat al laboratoris comunitaris del seu fill Adrià, també conegut com Prometeu. Aquesta substància és a psicoactiu que et permet ser millor persona sense tenir efectes secundaris i tu et fa expressar gairebé a l’instant com si sortís d’una escola Waldorf. Adrià es diu Prometeu el Ballarí, i res que mirant-te als ulls sap si tu invertir en bitcoins o no. Gràcies a això canalla, el foc diví és un èxit a Silicon Vall.

El seu brillant, enginyós i civilitzant, que fa possible el progrés de la humanitat, va inventar el martell de la mort, a aparells de circ d’alt risc capaços de fer fer aixecar els cabells d’un porc espí.

Acrometria

Fitxa artística

· Intèrprets: Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Anna Pascual
· Direcció: PSIRC
· Amb la col·laboració de: Roberto Magro, Johnny Torres i Alba Sarraute
· Técnica i escenografia: Benet Jofre
· Música original: Sofie Tuchscherer, Dalmau Boada, Marçal Calvet, Maria Cirici, Anna Pascual i Psirc.
· Disseny d’il·luminació: Óscar de Paz
· Vestuari: Marta Ricard
· Difusió: Lo Máximo. Elena Ros.

Sinopsi

PSiRC es el triángulo formado por Anna Pascual, Wanja Kahlert y Adrià Montaña. Desde 2011 y con una fuerte base en técnicas de circo y manipulación, exploran nuevos lenguajes acrobáticos muy ínAmos y creaAvos. El resultado llega en 2013 con el estreno de Acrometria, su primer espectáculo, una pieza llena de energía, emoción y buen circo.

Acrometria es la historia de un encuentro perturbador. En la escena el corazón se expresa entre acrobacia y poesía. Emocional, metafórico y abstracto. En pocos
minutos el trío nos transporta a su universo espectacular, divertido, ligero y profundo.

Acrometria, estudia la distancia entre la psique y las infinitas realidades. Un triángulo al que llegan diagonales pensaAvas, puntos silenciosos, perpendiculares misteriosas, círculos infinitos… donde se puede jugar a crear nuevas geometrías humanas. Es el abrazo entre el riesgo básico y la ingenuidad del alma, es geometría de emociones.

Premis

· 2012 Premio Zirkolika a la Compañía Emergente
· 2013 FAD Sebastián Gasch. Premio “Aplaudiments” a la Crecaión Emergente
· 2015 Espectáculo Recomendado por la RED
· 2017 Premio de Circo Freiburger Leiter
· 2017 Premio FETÉN. Mejor Espectáculo de la Noche

El meu nom és Hor

Fitxa artística

· Intèrprets: Wanja Kahlert i Adrià Montaña
· Idea original: Wanja Kahlert i Adrià Montaña
· Creació i dramatúrgia: Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Rolando San Martín
· Direcció: Rolando San Martín
· Titelles: Wanja Kahlert
· Disseny de so: Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Rolando San Martín
· Muntatge de so: Wanja Kahlert
· Il·luminació: Carlos Ferrer, Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Rolando San Martín
· Escenografia: Wanja Kahlert i Adrià Montaña
· Tècnica de so i llums: Guillem Gelabert
· Distribució: Amèlia Bautista
· Coproducció: Mercat de les Flors

L’espectacle

El meu nom és Hor és una peça de llarga durada (1h10) per a sala que està basada artísticament en la poètica de la imatge que s’articula a través de les tècniques de circ i les titelles. La rellevància del tractament escenogràfic i espacial resideix en l’ús constant de la il·luminació controlada en directe pels artistes. Les titelles coprotagonitzen l’espectacle, són la metàfora d’una identitat perduda o que està per arribar, però són també l’alter ego dels nostres dos protagonistes.

En la peça veiem els dos artistes de circ Wanja Kahlert i Adrià Montaña de la companyia PSIRC, que apareixen a l’escenari per realitzar la gran proesa d’un espectacle de circ contemporani. En un sentit clàssic ells són els conductors, els acròbates, l’alt i el baix, el portor i l’àgil, els pallassos, els performers… en definitiva les persones, els humans, els artistes que protagonitzen el que passarà a la pista.

A través del cos, acrobàcies de risc, titelles inacabades, objectes, surrealisme i un inquietant joc de llums i ombres dirigit amb un luminòfon, dos artistes de circ expliquen una història basada en fets reals: un viatge a una cova desconeguda farcit d’humor àcid i d’imatges belles i sinistres que colpegen directament l’inconscient de l’espectador. Immersos en la foscor, el silenci i en una inquietant sensació de deliri, la cova es converteix en un temple, un teatre, un garatge, una pantalla, un mirall dins el mirall. Un espai on els protagonistes desdibuixen les fronteres del que són per lliurar-se generosament al públic, en un simulacre més de la seva existència.

Sinopsi

El meu nom és Hor és una història basada en fets reals protagonitzada per dos artistes de circ, Wanja (l’alt i forçut) i Adrià (el petit i àgil). Durant el procés de creació de l’espectacle, farts de llegir reflexions filosòfiques i postmodernes sobre la societat actual, van decidir fer una excursió al camp, a una zona on s’havia criat en Wanja, que la coneixia pam a pam. Però el més inesperat i sorprenent d’aquesta excursió va ser que van trobar una cova immensa que en Wanja desconeixia. Allí dins van succeir fets que difícilment es poden explicar amb paraules. Potser es van trobar amb les entranyes de les seves pròpies ombres?

La foscor, la pèrdua del sentit de l’espai i el temps, el silenci més absolut i la sensació de deliri van fer de la seva experiència en la cova un temple, un teatre, un garatge, una pantalla, un mirall dins del mirall, van crear un espai on poder desdibuixar les fronteres del que són per lliurar-se generosament al seu públic com un simulacre més de la seva pròpia existència.

“L’ombra deu el seu naixement a la llum” John Gay

Notes dels autors

El meu nom és Hor, a través de la mirada espectacular del circ i l’humor àcid, mostra una arqueologia de les relacions humanes i es manifesta en escena com un inventari de gestos i accions plenes de bellesa que van ser abandonades a la intempèrie dels temps. L’espai escènic, el teatre o la carpa, pot ser la cova dels nostres ancestres o el desordre d’un museu, emocions emmarcades i atrapades en la seva abstracció, lluny del sentir dels seus cossos reals. Però és al mateix temps un refugi, un garatge on assajar la vida amb alguns trastos quotidians com cables elèctrics, endolls, cadires, titelles inacabades, llums que il·luminen parets i objectes d’un interior passat de moda, restes d’una identitat diluïda en el cansament. La consciència en Hor es multiplica, es fragmenta, està per tot arreu, desmembrada com un déu en desús, i, per recuperar els trossos d’aquest déu, l’espectacle s’articula al voltant del misteri de qui o què és Hor.